28 juli 2012

Kyrkygårdsö - last night

En av de bästa väckar-klockorna måste ändå vara solen. Det går kanske inte så bra på vintern och sedan beror det på var man har sitt fönster. Nu på ön har solen börjat lysa in i rummet från morgonen, och jag har vaknat runt 9 varje morgon av att jag har för varmt - och har man för varmt kan man inte somna om heller. 

Nåja, gårdagen var en väldigt fin dag. En av de varmaste på ön hittills i sommar. Jag har sett en film, suttit och filosofierat på några klippor, hälsat på J när hon jobbat (dagvårdare) och var ner till några klippor vid vattnet. 

På kvällen var vi upp till Bötet på väst sidan om ön och hade en liten fotoshoot med ålands skärgård som bakgrund - hur syggt som helst! Bilder därifrån kommer senare idag eller imorgon kväll. Där såg vi även solnedgången innan vi började ta oss ner från berget igen.

Därefter blev det att ordna lite inför avfärden från ön idag, och börja elda i bastun. Så där vid tolv-tiden inatt gick vi i bastun och tog ett natt-dopp från klipporna nedanför bastun. Hur uppfriskande som helst! 

Idag har vi mest packat och städat lite innan det var dags att ta våra väskor och bege oss mot båten och säga hejdå till Kyrkogårdsö för denna gång.

Nu blir det att vänta ännu några timmar innan vi kommer till Galtby nära Korpo och påbörjar färden mot åbo där kvällen och natten kommer att spenderas. Längs vägen blir det lite "äkta" turistande med att stanna på några ställen och bara njuta av skärgården och sommar-vädret. Ikväll blir det lite shopping och chill innan vi imorgon bitti påbörjar vår resa norrut med destionation Vasa och ett eventuellt stopp på någon timme i Närpes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar