19 november 2010

Forever I am chosen to be loved

Texter har alltid inspirerat mig. Oavsett om det är sångtexter, noveller eller i filmad form. I grund och botten finns det alltid någon form av text. 

Att se filmer om och om igen och komma på ett djupare plan, se saker man inte såg först, förstå på ett annat sätt. Att läsa om böcker igen och igen och den känsla när man äntligen förstår vad författaren tänker, och när man mer och mer börjar förstå karaktärerna. Eller när man bara lägger sig ner med hörlurarna och bara lyssnar och tar in låttexten. Det är så beskrivande, rörande, texten rör vid ens inre. 

Från ett till annat. Idag var en sådan dag när ena rasten så ligger spänningen, nervositeten och förväntan i luften; studentresultaten är på kommande och nästa rast får man resultaten svart på vitt. En lektion senare är rasten här, och när man kommer in på kansliet förändras atmosfären där finns alla de blandade känslor mellan lycka, missnöje, förvåning och besvikelse. Vissa är nöjda med sina resultat, andra missnöjda, en del besvikna över att de endast är ett antal poäng från ett högre vitsord. Förvåning över att poängen höjts sedan de preliminära. Grattis, du är student. Men jag är inte nöjd. 

Allt handlar om skriven text. Oavsett om det är studentproven eller det vi läser/lyssnar på/ser på under vår fritid. Text. Egentligen är det bara en rad ord i slumpmässig ordning. Men i sitt sammanhang får det hela en betydelse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar