29 april 2014

One night, as I sat on the balcony, I wondered...

Drömmer om att få sitta på min uppiffade balkong och läsa böcker dagarna i ända. Inte kursböcker eller litteratur till diverse arbeten och kandidaten - utan skönlitterära böcker. Läsa om världar man kan försvinna in i och drömma sig bort en timme eller två. 


Jag drömmer om att resa bort. Kanske Hillsong Conference i London i juli - eller hur skulle det vara med 6 månader i USA och inte göra annat än att åka runt till olika ställen och se allt! Vara spontan, obekymmersam, träffa nya människor, leva som om ingen morgondag fanns. 

Istället sitter jag här med 25 sidor text som man ska trolla fram tills fredag samtidigt som hela kandidaten ska finputsas inför slutgranskningen. Istället för att resa och se världen ska jag inleda mina magistersstudier till hösten när jag har jämnåriga som inleder sina kandidatstudier i höst. Istället stannar jag hemma när mina vänner planerar resor och åker iväg till Afrika, England, Irland, Italien och andra fina ställen. Istället sitter jag här ensam då mina vänner startar nya förhållanden, gifter sig eller får sitt första barn. Istället.

Varför jämför vi oss hela tiden med dem runtom oss? Jag tror på en Gud som inte bara älskar oss precis som vi är - nej, det är ännu bättre än så. Han inte bara älskar oss för den vi är, alla skavanker och brister vi anser oss ha - han har skapat oss till precis den vi är. Varför strävar jag då efter att vara som någon annan? 

Yes! Jag har drömmar, jag vill ut och resa; jag vill inte vara ensam hela livet och allt det andra - men jag har gjort dessa val i mitt liv för att jag vet att det är rätt för mig just nu. Jag vet att jag är på rätt väg för hit har Gud lett mig och han kommer också att fortsätta leda mig framåt. Han vet mitt hjärtas önskningar och jag vet att han hör min bön. Men tiden är inte rätt för det än. Just nu ska jag vara här, studera, jobba med alla dessa projekt och helt enkelt njuta av livet som det är just nu. Och jag stormtrivs!

Får man säga så? Att jag älskar mitt liv - precis så som det är. Jag skulle inte byta det mot någonting! Inte det svåra och jobbiga heller. Det har format mig till den jag är idag och fortsätter forma mig för framtiden - lika så det goda. 

Who knows what the future holds in its hands - but right now, this is my place. My life.
This is where I'm supposed to be! And I'm loving every moment of it!

1 kommentar: