13 maj 2010

Åbo, sommar och glädje

Spenderar som sagt början av helgen i Åbo tillsammans med J och M-L. Idag började vi dagen med att betala av vår sömnskuld. Det vill säga att man stiger upp ca halv två, samt äter frukost klockan tre. Efter det spenderar vi cirka en timme åt lite planering och fantisering åt vad man skulle kunna göra en dag som denna. Till sist kommer vi fram till att vi ska ut och köra lite, samt fara till en strand eller dylikt, samt senare på kvällen fara och hyra en film.

Så vi beger oss ut med sikte på Åbo centrum. Efter att ha rantat runt lite i Åbo tar vi snart sikte på Ruissalo. Ett jättefint ställe, och vi går ner till stranden och hittar snart några klippor som vi slår oss ner på. Vi njuter av solen och får en riktig sommar-feelis när den salta doften från havet sveper in över klipporna mot land. Najs. Kom på att jag nog i alla fall kommer att sakna den Finska sommaren lite nu i sommar, men jag tror det kommer att bli bra på balkan i alla fall.

När vi senare skall fara på ett café kan vi snabbt konstatera att de höll på att stänga, så vi for istället in mot Åbo centrum. Vi hittade snart en butik som var öppen, med en väldigt lång kö. Innan vi sedan for hem svängde vi in via makuuni och hyrde en film, eller två filmer, men varav dem bara den ena blev beskådad.

Nu blir det sömn innan vi imorgon skall tvätta bilen, fara in till centrum för att shoppa lite, och sedan blir det dags för mig att bege mig av mot ekenäs. Vet inte än exakt vart det är jag ska fara, men det blir nog bra, jag har ju Jesus vid ratten så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar